Vinterfiske

Finns intresset för fiske så hindrar inte lite kyla att ge sig ut på vinterfiske. Att pimpla kan vara en skön avkoppling från vardagens arbete och stress. Det kanske finns några bra fiskevatten i krokarna där du bor. Om inte så finns det alltid fina vatten för vinterfiske i de Svenska fjällen.

Planera in en weekend med fiske på någon av de fantastiska sjöarna som ligger i fjällvärlden. Då fritidsfisket är stort i vårt avlånga land så finns det bra ställen där man kan parkera sin bil och inte behöver några transportmedel kanske mer än ett par skidor för att ta sig ut på sjöarna och fiska röding. Se till att lösa fiskekort för rätt vatten bara.

Finns det något trevligare än att göra upp en eld vid land och laga till någon av de nyfångade rödingarna direkt över elden. Lite salt kan vara det som behövs för att få en bra smak på fisken. En bit tunnbröd eller annat som man lägger sin nygrillade fisk på kan smaka himmelskt.

Får ni mycket fisk så är den närmaste framtidens helgmåltider räddade och ni kan njuta av det ni fångat fler än en gång. Det finns flera goda recept på hur man tillagar röding och ni kanske redan har något favoritrecept på hur ni ska tillaga er fisk.