Fiska i alla väder

Fiske är för många den ultimata avkopplingen. Samtidigt får man en liten dos spänning när man sitter och väntar på om det ska nappa eller inte.

fishing

Det går att fiska i alla väder, men oavsett väderlek och klimat så är det viktigt med rätt utrustning, både för att få det bästa ut av upplevelsen samt för att maximera fiskelyckan.

Tiden på dygnet avgör också om man ska komma hem med en abborre till middag eller inte. Fisken söker sig in till land på morgon och kväll när det inte är så ljust och risken att bli upptäckt är minimal.

Just av samma orsak söker sig fisken oftast till vegetationen, det är inte för intet man brukar säga att gammelgäddan lurar i vassen!

Men vad ska man då använda sig av för att lyckas?

När det kommer till bete är mask det som fungerar allra bäst, då det tilltalar flera olika fiskar så som abborre, mört och sarv.

När det kommer till utrustningen beror det förstås mycket på var och när du ska fiska. Man kan spendera allt från 100 kr till tusentals kronor, men huvudsaken är att din utrustning är anpassad för det du ska ha det till. Det är med andra ord ingen idé att ställa sig vid en insjö med dyr utrustning för djuphavsfiske.

Man kan även leta information på nätet om hur man bäst lyckas med storfångsten samt andra användbara knep. På så sätt får man inspiration till vad man behöver att ha med sig!

Ska man ut och meta är det metspö med lina, krok, flöte och sänke som gäller. Ta med en burk mask eller lite brödbitar, så har du ditt på det torra.

Använd dock inte för stor krok så ökar du chansen till all typ av fisk. Kom även ihåg att om flötet ligger utmed ytan, så ligger kroken nog på botten och man får justera flötet och sänket.

Vid haspelfiske ska du ha ett bra kastspö med haspelrulle. Som bete kan man använda gummibete eller så kallade jiggar, spinnare eller skeddrag.

Förutom allt detta är det bra att ha med en håv, kniv, flytväst om du tänker fiska från båt, en hatt eller annan typ av solskydd och kanske myggmedel så man får fiska ostört. Kom även ihåg hink eller en plastpåse som du kan lägga all fisk i.

Fiske behöver inte vara krångligare än så, men har man kvalitativa redskap med sig blir dagen med största sannolikhet lite mer bekymmerslös!