Skydda dig mot solen under fisketuren

Att åka och fiska på sommaren är någonting som många trivs med, men det gäller att vara försiktig. Det finns fler problem än du tror ute i båten.

Till exempel tar solen extra bra när du är ute på sjön. I en liten roddbåt finns det nästan ingen skugga alls. Klicka dig vidare online för bra produkter som skyddar mot solen. På nätet hittar du också generella tips om hur du skyddar dig bäst mot solen, både på land och ute i fiskebåten.

Kläder skyddar bra

Det bästa sättet att skydda dig mot solen är att du tar på dig kläder som täcker armar och ben. Om du använder lätta och luftiga klädesplagg så blir det inte så varmt. Solglasögon som skyddar mot starka solreflexer i vattnet är ett måste. Se också till att du får med dig en keps eller någon annan lämplig mössa.

När solen är som starkast

På förmiddagarna lyser solen som allra mest. Om du har möjlighet så är det bra att vänta några timmar med utfärden. På eftermiddagar och kvällar känns det betydligt svalare och skönare, men ha för säkerhets skull ändå solkräm med ombord. Det är alltid bra att ha och är lika viktigt som fiskespön och bete. Nu är du redo att njuta av fisketuren.