Klädd för fiske

Som vi tidigare nämnt så är fiske en populär avkoppling för många av oss och det kan bli många timmar ute på havet, sjön, bryggan eller strandkanten och det är inte alltid det finns ett vindskydd i närheten så det gäller att klä sig rätt så man slipper avbryta fisketuren på grund av att man blir kall eller blöt.

vinterfiske_26737192

 

Att vara rätt klädd gäller givetvis vid alla årstider då fiske är något man kan utöva oavsett om det är vinter, vår, sommar eller höst och man vill inte gärna avbryta när det är som mest spännande för att man är för dåligt klädd. Det är inte alltid så lätt att klä sig rätt eller att anpassa sin klädsel efter de temperaturförändringar som sker under dygnet och man vill varken svettas eller frysa. Ska man då ut på fisketur så är det lämpligt att klä sig enligt lager-på-lager principen.

Börja med ett underställ som lätt transporterar bort fukt från huden och håller den torr fortsätt sedan med ett isolerande lager två. Detta ska samtidigt som det driver fukten vidare kunna behålla värmen i kroppen. Avsluta sedan med ett lager tre vars funktion slutligen är att hålla vind och vatten borta. Glöm inte bort att även ha bra strumpor på fötterna och undvik bomull mot kroppen. Genom att klä sig i flera lager kan man lättare reglera klädseln efter temperatur och stanna ute så länge man vill och fisken nappar.