Förbättra din fiskebåt med en trollingmotor

Det finns många olika sätt och tekniker som du kan använda när du fiskar. En sådan teknik är trolling. När du trollar kan du med fördel använda flera spön för att kunna täcka ett större område och olika djup. Det är en ganska avancerad teknik om du vill använda flera spön, vilket tar lite tid att lära sig.

Utrustning som behövs när du trollar

För att du ska kunna trolla med flera spön och linor i vattnet behöver du en hel del utrustning. Du måste framförallt ha en ganska styva fiskespön och en tjockare lina som klarar hög belastning. För att slippa hålla i spöet hela tiden bör du ha spöhållare i båten.

Djuprigg och paravan behöver du också för att få ut linorna från båten och hålla linan på önskat djup. Sedan driver du eller kör långsamt med båten i valfri riktning. Du kan med fördel använda trolling när du fiskar gös, gädda, lax eller öring.

Handla utrustning från nätet

Om du vill kunna styra båten i rätt riktning kan du använda dig av en trollingmotor som du fäster fram i båten. Det och annan utrustning handlar du billigt på internet. Läs mer på nätet och lär dig mer om hur du väljer en komplett utrustning.