När är det bäst att fiska

Som fiskeintresserad så kanske man regelbundet känner suget efter att få ge sig iväg på en fisketur. Och du kanske har bra koll när det är bäst att fiska och vilket fiske som fungera bäst i olika typer av vatten. För dig som kanske precis har fått intresset av att fiska så ger vi dig lite mer information om just detta.

Det finns olika förutsättningar för varje årstid och det ser olika ut med fisket under vår, sommar, höst och vinter. Det ser också olika ut i vårt avlånga land och det kan variera vädermässigt i olika delar av landet. Vädret innebär också att fisken påverkas och beter sig kanske annorlunda vid olika typer av väder. För den inbitne fiskaren så spelar inte vädret så stor roll utan man får klä sig efter det väder som är, fiska ska man i alla fall.

Många av de fiskar som vi har i våra vatten kan fiskas året om. Med rätt förutsättningar och utrustning så får man fisk oavsett om man vet hur man ska fånga dessa. Det gäller sig att man lär sig hur fisken fungerar vid olika väderlekar och vid olika årstider. Med erfarenhet så lär man sig att få fisk, även om ibland även den mest inbitne fiskaren kan stå där utan att ha fått någon fisk.