Håll dig varm under fisket

Det är framförallt under vinterfisket som man bör tänka på hur man klär sig för att hålla sig varm under den tid man spenderar på isen och fiskar. Det är klart att under tidig vår och sen höst så kan det vara kyligt då man ger sig ut för att fiska. Oavsett så vill vi inte frysa när vi är ute och fiskar.

Lager på lager principen fungerar utmärkt här också. Se till att speciellt under vintertid ha varmt om fötterna då isen kan kyla ordentligt. Skaffa ordentliga yllesockar med högt skaft som värmer skönt i de kängor som du väljer. En värmande mössa är också något som är skönt. Då man fiskar vintertid så kanske man inte rör på sig så mycket så man kan pälsa på sig relativt mycket kläder. Huvudsaken är att man håller sig varm, man behöver inte tänka så mycket på rörligheten när man ska stå stilla vid ett pimpelhål i isen.

Se till att ha ett ordentligt underställ gärna i ull som värmer bra inifrån. Det är det första lagret. Det andra lagret kan variera men en tröja av fleece är alltid varmt och skönt. Ovanpå det tar man det tredje lagret som både kan vara vind- och vattenavvisande. Tänk också på dina händer och där kan du packa med ett par extra vantar i din ryggsäck om de skulle bli blöta och kalla. Det går alltid att packa med extra kläder om man skulle känna att det blir allt för kallt. Bättre att ha lite extra än att frysa.