Att tillaga fångsten

Att fiska är förvissa en rolig och givande sysselsättning oavsett vad man sedan gör med fångsten men får man också förädla den genom tillagning och sedan smaka på sin skapelse så når upplevelsen helt nya höjder.

Rätt verktyg gör arbetet enklare

Oavsett hur man väljer att tillaga fisken så krävs det vissa redskap. Kanske viktigast är knivarna som används för både rensning och sedan styckning av fisken. Dels en bra kniv då man väl är ute vid vattnet och vill rensa den på plats och sedan en filekniv för finliret.

Utöver det så nämner vi även ett antal andra olika verktyg nedan. Dessa och knivarna går att hitta på alla välsorterade butiker för fiske och fritid.

Grilla

Det mest naturnära sättet att tillaga fisken måste utan tvekan vara att direkt efter fångst halstra den vid en öppen eld som sprakar vackert vid strandkanten. För detta behövs det inte mycket bortsett från en kniv för rensning och ved för elden. Lägg sedan till en grillpinne eller galler så är allt komplett.

Kryddmässigt så bör man alltid ha salt tillgängligt men man kan även smaksätta med olika örter eller kryddor. Citrus och lök brukar även det kunna passa bra med många sorters fisk.

Många sätt att röka

Ett klassiskt sätt att tillaga och bevara fisken man har fångat är att röka den. Idag finns det många olika sätt att lyckas med detta, även om du inte har möjlighet att köpa en stor rökare. Om man bor i lägenhet finns det idag dels elektroniska rökare som med hjälp av el värmer upp trä för att skapa rök. En ännu enklare lösning är de rökpåsar som finns för engångsanvändning. Allt man gör är att man lägger in fisken i dessa rökpåsarna och sedan sätter in dem i ugnen eller på grillen i rätt temperatur så tar sedan fisken och sakta röks helt utan något krångel.