Förberedelser inför längre fisketurer i skog och mark

I detta inlägg tänkte vi ge er läsare några handfasta tips på sådana förberedelser som kan vara bra att göra innan man beger sig iväg på en längre fisketur i skog och mark. Vi kommer inte att nämna de mest uppenbara sakerna, utan istället försöka rikta in sig på sådant som kan vara väldigt värdefullt, men som man ibland inte tänker på, helst om man ska ge sig av djupt in i skogen, sin allra första gång.

fiska i skogen

Om du ofta är ute och fiskar i skog och mark så är du med all säkerhet medveten om att åtminstone ett par viktiga förberedelser bör göras innan du beger dig av mot skogs. Okej, det finns mycket av det som man vanligtvis packar med sig som man skulle kunna klara sig utan, men nu är det faktiskt en avkopplande och rolig fisketur vi talar om och inte Bear Grylls överlevnadsprogram på tv:n. Vi känner heller inte att vi behöver nämna det mest uppenbara, som att packa med sig ett tält att sova i, fiskegrejerna som är nödvändiga för resans huvudsakliga mål, dvs. fisket i sig, samt kläder passande för den nuvarande väderleken och årstiden som sådan. Ja, det gäller självfallet alltid att se till att packa det nödvändigaste, men nu till annat.

Meddela ungefär när du tänkt vara tillbaka

Det är bra att åtminstone någon vet om ungefär vart du tänkt befinna dig och när du planerat att vara tillbaka. Ibland går saker och ting fel. Riktigt fel. Och dessa gånger kan det vara bra att ha en extra livlina i rockärmen för att inte bli fast ute i skogen med ingen hjälp att få. Det räcker faktiskt med någonting så litet som att du råkar tappa telefonen emot en sten så att den går sönder och att du senare under turen ramlar och slår dig illa, för att du ska bli fast ute i skogen, utan något sätt att ta dig tillbaka till civilisationen.

Plocka med dig någon typ av förströelse

Hur skönt det än är att komma bort ifrån allt där hemma så kan det ändå vara värt en hel del att se till att ta med dig någon eller några saker som du kan ägna dig åt om kvällarna, när fisket är över, och kokkaffet snart är klart. Här finns det självfallet många olika alternativ, men då du med allra största säkerhet har med dig mobilen så kan någon typ av spel på denna vara att föredra. Det är inte alls svårt att hitta något litet småspel som man kan plöja ner både en och två timmar i och är inte detta något för dig, så kanske du istället kan pröva lyckan på något svenskt nätcasino. Annars är en bra bok alltid ett bra val för de som gillar att läsa och något som lär räcka under flera än en kväll.

Snabb energi när detta väl behövs

När man ska ut och gå långt så är det allt annat än smart att packa på sig för mycket, då det drar energi ifrån en för varje steg man tar. Många som ger sig ut på längre fiskevandringar i skogen brukar därför packa lätt när det kommer till mat och äta av vad som bjuds ute i det fria, främst då fisk som proteinkälla. Det är dock aldrig dumt att ha med sig en viss ranson av vad vi skulle vilja kalla ”nödmat”, som man kan falla tillbaka på om det varit svårt att få napp eller hitta någonting annat att stoppa i magen. Snabb extra energi kan dessutom vara bra för att orka ta sig den där sista biten fram till en bättre lägerplats, eller göra något annat fördelaktigt. Vi rekommenderar er att ta med en eller två påsar nötter och möjligtvis en bit torkat kött, som håller bra och ger en både salt och välbehövlig energi när humöret och orken börjar tryta en aning.